TRANCEnet Android app
Latest version: 1.9
Release date 15.01.2015


Navigation
Main
Home
Forum
Message to TRANCEnet
Listen
Listen
Listen (Webplayer)
TRANCEnet Android app
Grila / Schedule
Grila / Schedule
Emisiuni / Shows (Forum)
Emisiuni / Shows
About, Contact & Links
About Us
Contact
Facebook
Song Requests
Set (Show) History
View Thread
 
Julian M - Guest Mix on Filty Beats - Vineri 05.06 - ora 21:00
Marian
www.trancenet.ro/images/news/julian.jpg


Marcu Marius Iulian aka Julian M s-a nascut in Constanta, pe 7 septembrie 1984. A facut cunostinta cu muzica electronica imediat dupa 1990, descoperind inregistrarile tatalui sau pe casete si viniluri, in mare parte synth-rock din anii '70 si electro-pop din anii '80. S-a indragostit pe loc de sound-ul cald si electrizant al trupelor precum Depeche Mode, Kraftwerk, Duran Duran, Kajagoogoo, Talk Talk, Gary Numan.
Incepand din '93-'94 a inceput sa intre in contact cu muzica si cultura rave care inflorea in vestul Europei, incepand binenteles cu Prodigy, apoi Scooter, Dune, Technohead. Incepe sa-si cumpere compilatii de muzica electronica care se gaseau din plin la acea vreme si isi face un post de radio pirat, numit la inceput Maxx, apoi Future fm, din dorinta de a promova muzica electronica.
In '97 descopera trance-ul prin compilatiile TechnoClub ale lui Talla2XLC. Imediat dupa, latura underground britanica axata pe big-beat si drum'n'bass, datorita lui Dan Rotaru,producator de emisiuni electronice la radio,pe care-l cunoaste in acea perioada, si care devine "mentorul" sau muzical.
Tot in '98 incepe sa compuna muzica, descoperind potentialul software-ului care se dezvolta cu pasi repezi. In perioada 1998-1999 invata sa mixeze, facandu-si veacul prin diferite cluburi constantene care incepeau sa promoveze muzica house. De-aici a fost doar un pas pana a intelege cu-adevarat arta mixatului si a inceput sa aiba rezidente in Constanta, in locuri ca Ibiza Summer Groove, Club Oxxo, The Note beach club, Irish Pub, Kristal Summer etc, dar sa mixeze si prin tara in Sibiu, Cluj, Bucuresti etc.
In 2001, impreuna cu Alectronic,Dome,Sonicvibe si E-Mantra a pus bazele Octopus Corporation, brand constantean de party-uri underground, pentru promovarea muzicii electronice si a culturii digitale.
Ca producer a inceput cu trance, insa marea dragoste a reprezentat-o downbeat-ul, axandu-se din 2003 pe trip-hop, si dupa 2007, puternice influente alternative, folosind instrumente analog - tobe, chitara electrica, viori.
Ca dj a schimbat mai multe nicknames in timp, insa tot din 2003 s-a oprit la cel de-acum, Julian M, iar ca stil cocheteaza cu deep-house/tech-house, nesfiindu-se sa se duca insa si mai departe, in progressive, sau pe alte laturi - lounge,downbeats,experimental. E impotriva software-ului ca instrument de mixat si a laptop-ului.. prefera in special vinilurile, insa si cdurile. De la inceputul anului 2008 a infiinat cameraportocalie, radio online ce transmite 24/7, dedicat muzicii lounge si deep-house.
A terminat Facultatea de Psihologie a Universitatii Ovidius, e pasionat de fotografie analog, si ii plac calatoriile si natura.TRANCEnet Radio Staff
--------------------------
 
Jump to Forum:
Login
Username

Password


Forgotten your password?
Request a new one here
Calendar
November 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
RadioDJ
Romanian Free
Radio Automation Software


Website Content
General Content
Users:401
Pages: 106
Forum Content
Threads:435
Posts:2466