TRANCEnet Android app
Latest version: 1.9
Release date 15.01.2015


Navigation
Main
Home
Forum
Message to TRANCEnet
Listen
Listen
Listen (Webplayer)
TRANCEnet Android app
Grila / Schedule
Grila / Schedule
Emisiuni / Shows (Forum)
Emisiuni / Shows
About, Contact & Links
About Us
Contact
Facebook
Song Requests
Set (Show) History
View Thread
 
Latam - Special Guest Mix - Miercuri 1.04.2009 ora 21:00
Marian
www.trancenet.ro/images/news/latam.jpg


Biografie Latam - varianta de poveste
Biografie din cenaclul "Nostimada autocertareata" ®, a trade mark of Latam Planet Corporation (scrisa de domnisoara Maria Augusta Costiuc Radosav)

DJ Latam (sau Marius pentru prieteni) este nascut sub semnul Balantei intr-o zi de 8 octombrie, pe partea talerului balantei pe care se afla un banjo, o muzicuta si un clinchet argintiu. Locul nasterii: magnificul talmes-balmes Bucuresti din minunata carpato-danubiano-pontica Romania. Inca de mic simte o afinitate pentru muzica electronica, desi unele ambiguitati inerente varstei si insuficientei informatii planau asupra intregului concept de muzica electronica. Primele descoperiri: Jean Michel Jarre si Vangelis.

Trecerea timpului semnifica o crestere arborescenta a informatiilor, o nuantare sinuoasa a ritmurilor si sunetelor. Noua etapa se traduce prin noi repere muzicale - The KLF, Snap, Underworld, Orbital, Daft Punk, Laurent Garnier, Faithless, BT, Fluke. Prin repere si mai celebre - The Prodigy, The Chemical Brothers si The Crystal Method. Repere celebrissime ar putea completa lista ...

Traseul muzical "cristoforcolumbian" il debarca apoi in Lumea Noua a goa psytrance. Noul gen lasa amprente adanci asupra ciocanelului, scaritei, timpanului si prin extensie asupra intregii sale perceptii muzicale si existentiale. Atat de adanci, incit cu cea de-a treia ureche crescuta in ritm de 145 BPM va recepta la intreaga sa scara puternica dimensiune spirituala a acestei muzici, dar si reiterarea unor elemente din cultura hippie a anilor '70. Make soup not war / power shower, ar spune Marius zambind strengareste.

Urmarit de privelistea cosmaresca a ciopartirii zilnice a leguminoaselor care aterizeaza in supa noastra cea de toate zilele, Marius devine fascinat de evenimentele open-air legate de muzica goa. Evenimente in care iarba-i frate cu firul de canepa, sau poate uneori se mai si confunda. Ele intre ele sau ceilalti unele cu altele. In care fellow-nature respecta pe festivalisti, si acestia la randul lor o respecta pe fellow-nature, ca altfel face sindicat, si vedeti voi ... Noua etapa de hrana muzicalo-spirituala-fara-acizi-saturati include: Astral Projection, Hallucinogen, Etnica, X-Dream, Shpongle, Infected Mushroom. Si mai nou: Wizzy Noise, Echotek, Bio Tonic, Hujaboy, Sharigrama, Tristan, Prometheus, Dino Psaras, Tranan, etc. Si de ce nu, conationalul si amicul Atma ... Si multi altii, fara E-uri, evident ...

Peste toate componentele de mai sus se pliaza soufflé-ul si suflul noului val de progressive care incepe sa se impuna o data cu dezvoltarea scenei de clubbing in Romania. O noua remodelare foarte semnificativa si reordonare a conceptiei sale muzicale sub influenta lui John Digweed si a directiei promovate de acesta.

Cativa ani mai tarziu, o noua provocare in viata sa de spadasin muzical va constitui-o mixatul. La revenirea in tara dupa o perioada petrecuta in Italia, participa la primul eveniment outdoor psytrance din Romania – Transylvania Calling 2004 – unde este rugat de catre un prieten aflat in organizare sa puna muzica. Declicul s-a produs: en garde! Duelul cu mixerele si fandarile din spatele pupitrului de DJ ii plac atat de mult incit vor deveni treptat un modus vivendi, fara a-si propune insa in mod constient sau declarat o ascensiune profesionala in aceasta directie.

Urmeaza diverse mici petreceri indoor si outdoor, unde are ocazia sa isi propulseze spre stratosfere vaporoase si everesturi necucerite tehnica, realizand ca pentru a fi un Edmund Hillary al DJ-ilor e nevoie de multa munca, dedicatie, perseverenta si niste pioleti foarte rezistenti, nici mai mult nici mai putin decat marca Pioneer. Isi pierde inocenta copilareasca a privirii in momentul inceperii colaborarii cu www.afterparty.ro, un portal dedicat evenimentelor si cluburilor din Romania, moment crucial in care status-ul sau pe yahoo messenger devine permanent "Busy", moment in care obtinerea unei ore de audienta la Casa Alba devine un fleac pe langa obtinerea unei ore de chat cu Marius. Ca pret al inocentei pierdute si al ridurilor castigate, Marius obtine insa centura neagra in organizarea si promovarea de evenimente.

Dupa ce fara planuri cincinale reuseste sa atinga un nivel multumitor in stilul psytrance, se aventureaza temerar prin taxonomia numeroaselor sub-genuri ale muzicii electronice. Experimenteaza cu progressive apoi treptat electro, house, techno, minimal si acid, iar pentru momente in care din experimente rezulta prea mult TNT acustic si are nevoie de nitica relaxare, amesteca intr-o eprubeta putin chill-out si ambient. Rezultatul: la momentul actual reuseste sa jongleze cu usurinta cu toate aceste genuri.

In laboratorul sau muzical ii are ca preferati pe Oliver Huntemann, Stephan Bodzin, Thomas Schumacher, verii John si Jasper Dahlback, Tobias Lutzenkirchen, John Acquaviva, Tiefschwarz, James Holden, Anthony Rother, Anders Trentemoller, Minilogue, Ticon, Tegma, D-Nox & Beckers, Brisker & Magitman, Vibrasphere, etc. O alaturare poate cam eclectica pentru unii, Marius o considera reprezentativa pentru stilul sau, in care se reflecta foarte clar tendintele actuale de fuziune din muzica electronica. De aceea apreciaza fiecare DJ sau producator in care se regaseste un Proteus al deck-urilor, care au curajul sa experimenteze si sa inoveze, care se schimba pe sine si reusesc sa ii schimbe si pe cei din jur.

Militant activ pentru salvarea cat mai multor oameni de la indobitocire prin vizionarea emisiunii Uraniei de pe B1 TV, Marius prezice un circuit mult mai credibil intre Andromeda, Alpha Centauri si profilul, locatia, line-up-ul si ora la care are loc o petrecere. Indiferent de genul pe care il abordeaza si de cuadratura - respectiv trigonul Marte-Venus, seturile sale sunt dinamice, deep si groovy. Si salveaza instantaneu ascultatorii de balacareala cosmica si zodiacala a Uraniei prin vibratiile pozitive si autentice pe care le transmit.

Evenimentele la care a mixat includ: Transylvania Calling, Synthplants Ekzit, Delahoya si in multe cluburi din toata tara, ca: Studio Martin, WEB, Avangarde, Silver, Spider (toate Bucuresti), Chill Out (Sibiu), Domino (Constanta), Orange (Mamaia), etc. Printre cele mai cunoscute nume alaturi de care a mixat sunt: Vania, Haulte Culture, DJ Vasile, Gojira, Thornado, Atma, R-tur (toti Romania), Vanja (Macedonia), Cooper (Danemarca), Alpha (Germania), Styx (Germania), etc. Printre aparitiile radio se numara Radio Deea (unde a avut si un DJ set de 2 ore difuzat) si emisiunea Selectro moderata de Marika.

Isi propune sa aiba un viitor activ cu multe planuri in viteza a 5-a, desi la "Oracolul de la ora 5 – Pronostic playback de la Mama Omida General Headcorturi" i s-a transmis ca va contempla toata viata cerul azuriu de pe prispa din fata blocului. Convins de contrariu si suparat pe playback-ul "omidos" de calitate indoielnica al destinului sau, Marius e pus pe fapte mari: sa eradicheze definitiv plictiseala si sa o inlocuiasca cu zimbete pana la urechi si dantuiala excesiva. Pentru asta, nu prescrie altceva decit seturile lui homeopatice de la petrecerile naturiste la care va participa.

Sfatul "Oracolului Tranta Dreapta" : la concursul anual de rodeo pe deck-uri pariati pe Latam. Sigur ia mixerul de coarne.

SURSA: Myspace.com/DjLatam
TRANCEnet Radio Staff
--------------------------
 
Jump to Forum:
Login
Username

Password


Forgotten your password?
Request a new one here
Calendar
November 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
RadioDJ
Romanian Free
Radio Automation Software


Website Content
General Content
Users:401
Pages: 106
Forum Content
Threads:435
Posts:2466